Glenn Holband: ‘PTC groeit’

PTC-directeur Glenn Holband tijdens zijn presentatie
PTC-directeur Glenn Holband tijdens zijn presentatie
Niet alleen het studentenbestand, maar ook de diensten en uitgebreide studierichtingen doen blijken dat het Polytechnic College (PTC) een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Directeur Glenn Holband was afgelopen maandagavond in de Congres Hal tijdens het eerste college van het jaar 2013-2014 een trotse spreker. ‘Het PTC groeit’, zei hij nadrukkelijk.
Een van de nieuwe diensten van het PTC is studenten in de gelegenheid te stellen om op afstand te studeren. Uit onderzoek blijkt dat er studenten zijn die wegens werk en afstand het moeilijk vinden om te studeren. Distance learning moet dit probleem helpen oplossen. Verder worden de vakken Nederlands en Engels volledig gedigitaliseerd. Het college heeft het accreditatieproces ingezet. In dit stadium is begonnen met enkele vakken.
De directeur somde meer plannen op. Zo zijn er afgeronde gesprekken gevoerd met TSM College om dit jaar te starten met een masteropleiding. Met het Canadese Centennial College zijn er vergaande gesprekken gevoerd om een nieuwe studierichting Voedselverwerking te starten. Een van de laatste plannen is om in het district Nickerie een dependance neer te zetten om hoger landbouwonderwijs te bieden.
Melvin Bouva, die als vaste commissielid van De Nationale Assemblee aanwezig was, zei dat het PTC een instelling is om trots op te zijn. ‘PTC is de enige in zijn soort’, eerde Bouva de instelling. De manier waarop er leiding wordt gegeven aan de school en de manier waarop studenten zich onderscheiden tijdens hun stageperiode in bedrijven zijn een duidelijk voorbeeld van. Hij zegde op eigen gezag toe dat de DNA meer aandacht zal besteden aan het hoger onderwijs in Suriname. Volgens de politicus is bewezen dat investeren in hoger onderwijs de vooruitgang in een land helemaal ten goede komt.

error: Kopiëren mag niet!