Gods Bazuin keurt steun First Lady LGBT-platform af

First Lady Ingrid Bouterse-Waldring reikt een oorkonde uit aan bisschop Steve Meye van Gods Bazuin. Youth Pastor Milton Veldkamp staat erbij (foto: gov.sr)
First Lady Ingrid Bouterse-Waldring reikt een oorkonde uit aan bisschop Steve Meye van Gods Bazuin. Youth Pastor Milton Veldkamp staat erbij (foto: gov.sr)
Afgelopen zaterdag was de First Lady samen met de president te zien bij de verjaardag van de Nieuwe Generatie Gemeente Gods Bazuin. Samen zaten zij op de eerste rij. De gemeente Gods Bazuin is één van de vele kerken in Suriname die een afwijzende visie heeft met betrekking tot homoseksualiteit. Volgens de gemeente is homoseksualiteit‘een gruwel’ in de ogen van God.
Klap in het gezicht van God
Tijdens de Coming Out Week probeert het LGBT-platform begrip en acceptatie te kweken. Volgens Milton Veldkamp, Youth Pastor bij de Gemeente, heeft iedereen het recht begrip te vragen. “Maar het is aan de andere partij of deze ervoor kiest begrip te tonen. Wij zullen echter geen water bij de wijn doen. God heeft man en vrouw gecreëerd. Hij is dus de Schepper van mensen. Als zij dan vinden dat ze in een ander lichaam zijn geboren of andere gevoelens hebben, dan is dat een klap in het gezicht van God.”
‘Ik vind het jammer’
De First Lady heeft met het ophangen van de regenboogvlag haar steun betuigd aan de LGBT-gemeenschap in Suriname. Deze hele week is het namelijk Coming Out Week en sinds afgelopen vrijdag wappert de vlag vrolijk boven het balkon van het gebouw waar de presidentsvrouw zetelt. De steun van de First Lady is volgens Veldkamp een persoonlijke keuze. “Ieder mens zal voor de consequenties moeten instaan van de keuzes die hij of zij maakt. Persoonlijk vind ik het jammer dat ze dat heeft gedaan. Het standpunt van Gods Bazuin is niet onbekend bij de First Lady en de president. Dus als zij ervoor kiezen ‘hun’ te steunen, zal dat niet maken dat onze relatie verslechtert, maar wij zullen wel onze mening blijven ventileren.” Volgens Veldkamp staat de gemeente open voor iedereen die zijn of haar hart openstelt. “Maar wij zullen nooit zo een levensstijl toestaan.”
First Lady tegen discriminatie
Volgens mevrouw Garcia, die het woord voerde namens de First Lady, steunt presidentsvrouw het LGBT-platform naar aanleiding van een officiële aanvraag. “Het LGBT-platform is inderdaad op bezoek geweest. Zij hebben uitgelegd waar zij mee bezig zijn en wat de week inhoudt. Op basis daarvan heeft de First Lady besloten de vlag op te hangen. Zij is tegen discriminatie.” Veldkamp vindt dat men het gewoon over een andere boeg gooit. “Men brengt het onder het mom van discriminatie, dat je iedereen moet accepteren. Wij accepteren de mensen wel, maar hun levensstijl niet”, aldus Veldkamp. “Als iemand een dief is, wordt zijn criminele levensstijl ook afgestraft. Er zullen altijd mensen blijven vechten voor rechten en datgene waar zij mee bezig zijn. Pedofielen zeggen ook dat ze zo geaard zijn, die houden van kleine kinderen. Die willen ook geaccepteerd worden. Dit is een beetje wat men probeert op te dringen, dat we ze moeten accepteren zoals ze zijn.”

error: Kopiëren mag niet!