Henk Ramnandanlal geeft regering voldoende

Henk Ramnandanlal, parlementariër, zegt dat het afgelopen parlementsjaar redelijk tot goed is te noemen. Een van de hoogtepunten is de twee goudovereenkomsten geweest. Verder haalde Ramnandanlal aan de wetten die zijn aangenomen in DNA, maar zeker ook de organisatie van de ACP/EU-meeting die we vorig jaar hebben gehad. De organisatie van de meeting werd geheel vanuit het parlement getrokken, onder leiding van Rabin Parmessar, toen nog parlementariër. Verder zijn de suppletoire begrotingen goedgekeurd, maar ook daarvoor de introductie van de halfjaarlijkse evaluaties. De bedoeling van de halfjaarlijkse evaluaties is om per 6 maanden te kijken naar wat de regering heeft gepresteerd. Dit jaar werd het voor de tweede keer gedaan. Mede door de halfjaarlijkse evaluaties is de regering beter gaan presteren.
Volgens Ramnandanlal heeft de regering voor wat betreft de uitvoerende zin relatief goede vooruitgangen geboekt. Er is vooruitgang geboekt op het gebied van huisvesting. Het vorig jaar is een aantal huizen opgeleverd. Voor dit jaar zijn er tussen de 300 en 400 huizen gebouwd. De regering heeft zoals afgesproken ook de naschoolse opvang gerealiseerd. Het is niet naar tevredenheid uitgevoerd als we letten op de inhoud van het programma en de achterstallige betaling. Het Nationaal Zorgsysteem is ook een van de projecten van de regering. Het heeft wat kinderziektes, maar is toch wel positief ontvangen. Ramnandanlal geeft aan dat er heel wat zaken niet zijn gerealiseerd, maar van hem krijgt de regering een cijfer tussen de 7 en 8 en het parlement een 8.
Zaken waarvoor Ramnandanlal zich wil gaan inzetten het komende parlementsjaar zijn investeringen in de duurzame productiesector. ‘Vorig jaar werd de begroting geamendeerd en we hebben tussen de 50 en 80 miljoen op de begroting gekregen. Maar helaas merken we dat de investering heel traag op gang komt.’

error: Kopiëren mag niet!