Verdeling sleutelposities NF niet aan de orde

‘De verdeling van sleutelposities na het verkrijgen van regeermacht is voorlopig niet van belang voor de Nieuw Front-partijen’, zegt NPS-voorzitter Gregory Rusland. De Nieuw Front (NF)-partijen hebben nog geen vaste afspraken gemaakt over de verdeling van topposities zoals het presidentschap en het vicepresidentschap, na het eventueel behalen van regeerverantwoordelijkheid in 2015. Rusland zegt dat voor elk van de NF-partijen het nu belangrijk is voldoende zetelwinst te halen, zodat zij in de positie zijn om belangrijke regeerposities naar zich toe te trekken. De NF-partijen waren afgelopen maandag in vergadering bij elkaar.
Rusland zegt dat er op de ontmoeting additionele afspraken zijn gemaakt over de voortzetting van de samenwerking. Het gaat in deze om de samenwerking op onder andere DNA-niveau. Een evaluatie is gemaakt over de gecoördineerde oppositie die nu gevoerd wordt met de BEP. De herverdeling van posities in de vaste DNA-commissies  is onderdeel van deze gecoördineerde oppositievoering, zegt Rusland. Het NF heeft enkele van zijn posities in de vaste departementale commissies afgestaan aan de BEP, die sinds 2012 deel uitmaakt van de oppositie. Rusland zegt als burger tevreden te zijn over de wijze waarop met name het BEP-assembleelid Ronny Asabina zich kwijt van zijn verantwoordelijkheid. Hij levert volgens Rusland een onmiskenbare bijdrage met het kritisch begeleiden van de regering vanuit zijn positie als oppositielid.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: