Sinaasappel nu SRD 200 per zak

De prijs van sinaasappel blijft stijgen. Kostte een zak een week geleden nog SRD 150, nu is dat gestegen naar SRD 200 per zak. Een sinaasappel kost ongeveer SRD 5. Dit vertelt standhouder Faisel van de Centrale Markt aan de Waterkant. Volgens hem zijn alle prijzen van citrussoorten de lucht ingegaan. Hij heeft met Carifesta meer kunnen verkopen. Dat hoopt hij ook te doen in de grote vakantie.
‘Structurele verwaarlozing van aanplantingen in de afgelopen jaren is de oorzaak’, zegt Wim Bajnath, voorzitter van de Landbouwcoöperatie Kwatta. ‘De achteruitgang van citrusplantages Alliance en Meerzorg, die bekend stonden als sinaasappelwijken, is nooit aangepakt’, zegt hij. ‘Ook de verwaarlozing van aanplantingen in de verschillende districten is niet aangepakt van overheidswege. Als er nu geen gericht beleid wordt gevoerd naar de sector toe, zal er over vijf jaar ook een structurele schaarste optreden aan groenten’, zei de landbouwer.
 

error: Kopiëren mag niet!