Veel werk aan de winkel voor Bond Esther Stichting


Veel werk aan de winkel voor Bond Esther StichtingDe personeelsvertegenwoordiging van de Esther Stichting heeft uit onvrede de rug toegekeerd aan de CLO en aansluiting gezocht bij C-47. De oprichtingsvergadering is gisteren belegd op het terrein van de Esther Stichting aan de Emile Boutersestraat. Murwin Leeflang is thans de voorzitter van de bond die bestaat uit 7 leden. De overige leden zijn Astrid Elcock (ondervoorzitter), Bouva (secretaris), Wongsodimedjo (penningmeester), Rozenhof, Hoepel en Benjamin. De adviseurs zijn Rudy Baarh, Eric Feller en Sandra Stroom. Volgens Leeflang is er heel veel werk dat verzet moet worden door deze bond. Ondervoorzitter Elcock zegt dat de overstap is gedaan naar C-47, omdat de belangen van de leden niet naar tevredenheid werden behartigd. Zaken waar het personeel al jaren naar uitkijkt, zijn de wacht -, vervoers – en middagtoelage. Daarnaast is er sprake van onderbezetting bij de Esther Stichting. Volgens Elcock zorgt dit ervoor dat er op alle zon – en feestdagen normaal gewerkt moet worden zonder een beloning daartegenover. De ondervoorzitter geeft aan dat de onderbemanning overal voelbaar is in de stichting. Zo is er zelfs geen wachter in de middaguren. ‘We hebben onlangs een situatie meegemaakt waarbij één van onze cliënten was weggelopen. Het verplegend personeel heeft haar handen vol. We hebben soms maar twee personeelsleden voor de middaguren en de avondshift. Je hebt geen ogen genoeg.’ Het grootste probleem waarmee de Esther Stichting thans zit, is dat zij stuurloos zijn; er is geen directie. Leeflang zegt dat de bond gauw een gesprek wil hebben met het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting over dit punt. ‘Het is geen gezonde situatie’, zegt de voorzitter. Het is belangrijk dat er gauw een directeur komt bij de stichting.’

 

Widjai Ganesh

 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: