Dharm Mungra: ‘De Nieuwe Leeuw is BVD zonder opportunisten’

De nieuwe politieke partij De Nieuwe Leeuw zegt niet stil te zitten naar de verkiezingen toe. ‘We zijn uitgebreid bezig geweest’, zegt voorzitter Dharm Mungra. ‘We hebben inderdaad met een aantal mogelijke partners gesprekken gevoerd.’ De voorzitter wil nog niet prijsgeven met welke politieke partijen er gesprekken zijn gevoerd. De bedoeling is dat de partij in combinatieverband de verkiezingen van 2015 ingaat. ‘De Nieuwe Leeuw is niets anders dan de BVD onder een nieuwe paraplu, gezuiverd van alle elementen die als opportunisten dachten. Onze missie is nog steeds de missie van de BVD.’ De BVD is nu opgegaan in de NDP. Mungra zegt dat De Nieuwe Leeuw de eerste partij is die enkele maanden geleden een concept van haar verkiezingsprogramma heeft prijsgegeven.
De Nieuwe Leeuw gaat zich tijdens de verkiezingen focussen op Paramaribo, Nickerie en Wanica. De Nieuwe Leeuw heeft aan haar structuren in het binnenland gevraagd zich aan te sluiten bij de DUS, de Democratische Unie Suriname. Mungra zegt dat de partij een bijzondere band heeft met de DUS en er daarom is afgesproken dat zij het binnenland coveren en De Nieuwe Leeuw de districten in de kustvlakte. Er is hiervoor gekozen omdat de partijen een gezamenlijke visie hebben als het gaat om het ontwikkelen van het binnenland.
Tot nu toe krijgt de huidige regering het voordeel van de twijfel van De Nieuwe Leeuw. ‘Maar het is wel opmerkelijk dat er heel wat beloften zijn gemaakt die zijn uitgebleven en er resten  nog maar  13 maanden om ze waar te maken. Het weghalen van veel competente mensen van hun post is één van de belangrijke oorzaken dat het beleid kwalitatief minder is.’ De politieke partij is nu bezig met het bouwen van haar partijcentrum aan de Mr. J. Lachmonstraat.
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: