Twee politiefunctionarissen buiten functie gesteld

De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) heeft twee politiemannen buiten functie gesteld. Dit in het belang van het verdere onderzoek. De politieagenten zijn in twee afzonderlijke gevallen betrokken geweest bij schietpartijen. Een van de wetsdienaren, vermoedelijk van het Arrestatieteam, heeft zondagmorgen omstreeks 07.00 uur schoten gelost aan de Asafkinestraat voor Club Emergency. Het is momenteel nog onduidelijk waarom de agent geschoten heeft. Het politioneel onderzoek in dit geval duurt voort.
In een ander geval heeft een politieagent een waarschuwingsschot gelost te Marienburg in het district Commewijne. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat twee groepen in een vechtpartij waren verwikkeld, na de oversteek te hebben gedaan vanuit Johanna Margaretha, waar een baithak gana-feest was gehouden. De wetsdienaar heeft daarbij een schot gelost en vermoedelijk is iemand getroffen. De afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) is bezig met het onderzoek. De leiding acht het van belang dat gedurende het onderzoek het wapen van de twee wetsdienaren wordt ingevorderd. Hun werkzaamheden zijn hangende het onderzoek ook ‘on hold’ gezet.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: