Slachtoffer van openlijke geweldpleging trekt zaak niet terug

Drie jongemannen, R.I. (35), G.A. (24) en A.S. (22), zijn door de politie van Tamanredjo aangehouden wegens overtreding van artikel 189 van het Wetboek van Strafrecht. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging. De drie hebben een man bij een winkel te De Hulp in Commewijne mishandeld. Uit verklaring van de verdachten blijkt dat het slachtoffer hinderlijk bezig was. Hij is vaak onder invloed van alcohol en kennelijk is hij ook een drugsgebruiker. Het slachtoffer stond voor de winkel uit te schelden. Als gevolg van de mishandeling liep het slachtoffer verwondingen op aan zijn oog. De politie heeft het slachtoffer verwezen naar de oogarts. Hij was na de behandeling op het bureau om de zaak in te trekken. Toen hij constateerde dat het drietal leugens c.q. tegenstrijdige verklaringen had afgelegd, zag hij daarvan echter af. De zaak moet dus verder behandeld worden. Hangende het verdere onderzoek blijft het drietal aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: