Nederlands gezin overvallen door gemaskerde en gewapende criminelen

Het Nederlandse gezin Bakker is gistermorgen in hun woning aan de Josofindewaistraat, een zijstraat van de Welgedacht C-weg, overvallen door drie gewapende criminelen. De politie van De Nieuwe Grond kreeg de melding omstreeks 04.15 uur. Het gezin is naar Suriname gekomen om zich te vestigen. De man is ondernemer. Uit de verklaringen van de benadeelde blijkt dat twee van de daders een vuistvuurwapen en de derde een jachtgeweer bij zich had. Zij waren allen gemaskerd.
De heer des huizes was samen met zijn echtgenote en 12-jarige dochter in huis. Zijn werden allen in hun slaap overvallen en gekneveld met beddengoed. Op een bepaald moment kon de man zich bevrijden en vroeg assistentie aan de buren om alarm te slaan. De daders hebben Euro 7.000, enkele mobiele telefoons, wat sieraden en belangrijke documenten meegenomen. Tijdens hun vlucht zijn ze met het voertuig van de benadeelde, een Toyota Corolla, weggereden. Het voertuig werd later onbeheerd aangetroffen te Pontbuiten. Het bureau gewestelijk politiecommandant Wanica bevestigt de beroving. Er wordt gewerkt aan de opsporing van de gewapende rovers.
Saskia Bandhan 
 

error: Kopiëren mag niet!