Stiefvader krijgt 6 maanden straf voor seksuele relatie met stiefdochter

Op woensdag 21 augustus 2013 kreeg de veroordeelde Ruben een gevangenisstraf van 6 maanden van rechter Praag opgelegd. De officier Gravenbeek eiste echter een straf van 2 jaar met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Ruben werd verweten dat hij een relatie had met zijn stiefdochter en wel vanaf zij 14 jaar was. Hij ontkende, maar het meisje vertelde dat zelf aan een vriendin die het vervolgens doorvertelde. Het meisje was 4 jaar toen Ruben met de moeder een relatie begon.
Advocaat Palmburg die de verdachte juridisch bijstond, gaf aan dat het meisje de plaats van de moeder als vrouw wilde innemen. De moeder vermoedt dat de relatie begon toen zij 15 jaar oud was. Ook de oma verklaart dat haar kleindochter vanaf haar 15de zich abnormaal gedroeg. Het meisje woont nu bij een broer van de verdachte. Officier Gravenbeek  gaf aan dat Ruben ontucht pleegde met zijn stiefkind. Ook pleegde hij ontucht met een meisje die de leeftijd van 16 nog niet had bereikt. Tenslotte pleegde hij ontucht met een minderjarig meisje. De verdacht verklaarde enorm veel spijt te hebben voor alles wat er was gebeurd. De rechter vonniste de verdachte tot een kortere gevangenisstraf dan de officier had geëist.

error: Kopiëren mag niet!