Acties milieu-inspecteurs opgeschort voor twee maanden

De acties van de milieu-inspecteurs zijn opgeschort. Vanaf vandaag dienen zij weer stipt 07.00 uur ’s morgens aan het werk te zijn. Het besluit is gistermiddag genomen tijdens een algemene ledenvergadering waarbij ook Theo Vishnudatt (voorzitter) en Amzad Abdoel van de DNA vaste commissie van Volksgezondheid aanwezig waren. Vishnudatt zei na afloop aan Dagblad Suriname dat de commissie twee maanden de tijd heeft gehad om zaken zoals de overuren, vervoerstoelagen, betaling over 2012 en bevorderingen in orde te maken.
De bond ging twee maanden terug in actie vanwege het jarenlang uitblijven van de betalingen betreffende vervoerstoelage en overuren. Ook bevorderingskwesties waren een heet hangijzer in het conflict tussen de bond en het ministerie van VG. Medewerkers van de dienst Milieu-inspectie hebben een jarenlange achterstand in bevorderingen.
David Bakker, voorzitter van de Bond van Milieu-inspecteurs, zegt dat de beschikkingen van de vervoerstoelagen en overuren  zijn doorgestuurd naar het ministerie  van Volksgezondheid voor de  uitbetaling. Ook de inhaalslag voor de betaling over 2012 is gemaakt. Bakker zegt dat evenzo een groot deel van de stukken voor de bevordering zijn opgemaakt en verstuurd naar Volksgezondheid. ‘Mag er na twee maanden geen verandering komen in de situatie van de milieu-inspecteurs dan worden de acties hervat’, zegt Bakker.
‘Wij zullen de vinger aan de pols blijven houden. Het mag niet zo zijn dat de milieu-inspecteurs na twee maanden weer in actie gaan’, zegt Vishnudatt. De milieu-inspecteurs moeten met plezier aan het werk komen.’ Op de alv van gisteren werd ook aangegeven dat de communicatie met de leiding van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) waaronder de dienst Milieu-inspectie valt, te wensen over laat. Ook de administratie is niet wat het wezen moet. Amzad Abdoel van de vaste commissie zegt dat ook deze zaken de nodige aandacht zullen krijgen. Abdoel zegt dat vooral de jonge milieu-inspecteurs gedemotiveerd raken door de problemen binnen de dienst.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!