10 jaar voor moord

De verdachte, Rudolf Read, is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar onvoorwaardelijk met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Op 28 mei 2012 heeft hij Nada Karwofodi vermoord. Ook heeft hij de Vuurwapenwet overtreden. Hij schoot op het slachtoffer met een vuurwapen. Nada had een feestje thuis en de verdachte kwam onuitgenodigd binnen en ook nog onder invloed van alcohol. De verdachte liep naar een nichtje en kuste haar. Een getuige, G.K, die ter plekke was sprak de verdachte aan. Read werd boos en wilde vechten met de getuige. Hij begon ruzie te maken en ging weg met de woorden “mo kong baka”. Hij keerde inderdaad terug, maar dan met een jachtgeweer.
Een andere getuige die de verdachte herkende aan zijn kleding, zei dat de verdachte achter een boom stond. Deze getuige raakte gewond toen de verdachte de tweede schot loste. Volgens verklaring van agent B.T. zat het levenloze slachtoffer op een stoel. Het hoofd hing naar achteren en het vertoonde 2 kogelgaten. Rechter Maytri Kuldipsingh zei dat de bewijsmiddelen, waaronder het obductieverslag, genoeg informatie heeft. Ook zei de rechter dat uit het psychologisch onderzoek blijkt dat de verdachte een laag intelligentiequotiënt heeft, dat door alcohol wordt verstoord. De verdachte moet door een psycholoog behandeld worden.
De rechter vond de feiten wettig en overtuigend bewezen en ging akkoord met de eis van de officier van justitie. De verdachte kreeg 10 jaar onvoorwaardelijk met aftrek van de tijd doorgebracht in voorarrest. Ook eist de rechter dat de verdachte tijdens de gevangenhouding onder begeleiding blijft van een psycholoog.
 

error: Kopiëren mag niet!