Vermiste man onthoofd teruggevonden

Richard Soeleman al 9 dagen vermistDe 27-jarige Richard Soeleman die al ruim 10 dagen werd vermist, is vanavond dood aangetroffen te plantage Republiek. Het bizarre in deze zaak is dat de jongeman onthoofd is. Het voertuig van Soeleman, een bordeaux gelakte Toyota Brevis (34-89 XP), werd ergens te Republiek aangetroffen. Niet ver van het voertuig werd het onthoofde lijk, dat in verre staat van ontbinding verkeerde, gevonden. Waarnemend gpk van Para, Orlando Changoer, bevestigt de vondst.
Op maandag 5 augustus vertrok Richard met zijn voertuig rond 09.00 uur van huis (Marienburg) om naar Tourtonne te gaan, alwaar hij een taxibedrijf runt. Hij kwam daar nooit aan. Het laatste gesprek van hem was met zijn vriendin via de telefoon. Daarna is niets meer van hem vernomen. Ook zijn telefoon was sindsdien uitgeschakeld.
Dagblad Suriname sprak omstreeks half negen nog met de vader van Soeleman, na de vondst van het lijk van zijn zoon. Echter was hij van totaal niets op de hoogte. ‘Ik blijf bidden en hopen dat ik mijn zoon levend terugvind’, zei hij nog. Vrienden van zijn zoon hadden hem eerder op de dag al getipt, dat de wagen van zijn zoon gesignaleerd was te Rijsdijk. Hij reisde meteen af naar Para om contact op te nemen met de politie van Rijsdijk. Deze gaf te kennen van niets op de hoogte te zijn, ook niet van de vermissing van zijn zoon. Teleurgesteld keerde hij huiswaarts en stopte vervolgens op het politiebureau te Lelydorp. Toen ook de politie van daar aangaf van geen enkele vermissing op de hoogte te zijn, zonk al zijn moed in zijn schoenen. Hij keerde naar Paramaribo terug en kreeg in de middaguren een telefoon van politiekorpschef Humphrey Tjin Liep Shie. Die stelde hem gerust dat de wagen, hoewel het dezelfde kleur en hetzelfde merk betreft (bordeaux gelakte Toyota Brevis 34-89 XP), niet van zijn zoon was.
Gisteren al had Soeleman de hoop in de politie opgegeven. ‘Ik heb helemaal geen geloof in Tigri Barba.’ Naar zeggen van hem zou hij zelf een zoekactie op touw zetten. Hij was ontzettend teleurgesteld in de politie dat ze pas na 10 dagen een vermissingbericht in de krant hebben geplaatst. ‘Dat kan toch niet, ik ga de Staat voor het gerecht slepen.’
Binnen korte tijd is dit het tweede geval waarbij iemand middels onthoofding om het leven is gebracht. Vorig weekend werd het hoofd en lijk van Ryan G., 34 jaar oud, aangetroffen in het Van Vouwkanaal. Hij woonde in Nickerie aan de Lasleystraat, maar is oorspronkelijk van Paramaribo. Hij stond ook bekend als Brain en Rediman. Hij was niet als vermist opgegeven, hoewel hij dagenlang niet meer gezien was.
Saskia Bandhan/Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!