Richard Soeleman wordt al 9 dagen vermist

Richard Soeleman al 9 dagen vermistDe 27-jarige Richard Soeleman wordt al ruim 9 dagen vermist. Op maandag 5 augustus vertrok hij van huis, Marienburg, met zijn bordeaux gelakte Toyota Brevis (34-89 XP) rond 09.00 uur om naar Tourtonne te gaan, alwaar hij een taxibedrijf runt. Hij kwam daar nooit aan. Het laatste gesprek van hem was met zijn vriendin via de telefoon. Daarna is niets meer van hem vernomen. Ook zijn telefoon is sindsdien uitgeschakeld. Vader Laurens Soeleman bidt elke dag dat hij zijn zoon levend terug zal zien. Wel is hij diep teleurgesteld in de politie, met name die van post Marienburg.
‘Ik vind dat de politie van Marienburg nalatig is geweest in deze zaak’, zegt vader Soeleman. Na de vermissing maandag deed de vriendin van Richard woensdag aangifte van vermissing op het bureau Marienburg. ‘Ze gaven haar door dat alle politie-eenheden landelijk op de hoogte zijn gebracht van de vermissing en dat ze naar hem uitkijken. Maar hiervan blijkt niets waar te zijn’, zegt de vader.
Nadat er geen schot in de zaak kwam, maakte vader Soeleman contact met hoger hand, te weten DNA-voorzitter Jenny Simons. Die vroeg de aandacht van korpschef Humphrey Tjin Liep Shie hiervoor. ‘De korpschef belde me maandag, 12 augustus, en vertelde dat hij helemaal niet op de hoogte is van deze zaak. Hij zou het natrekken en terugbellen. Maandag gebeurde dat niet meer. Ik belde voorzitter Simons weer en die legde weer contact met de korpschef. Die belde me rond kwart over twee dinsdag, gisteren, en zei dat alle eenheden ingeschakeld zijn om uit te kijken naar Richard Soeleman’, vertelt de vader. ‘Dit is toch onmogelijk. De korpschef weet pas op 12 augustus over deze zaak, terwijl de aangifte reeds op 7 augustus was gedaan.’
Vader Soeleman vertelt dat hij zaterdag even geschokt was toen hij het nieuws hoorde dat in Nickerie een voertuig verbrand is en dat een onthoofd lijk was ontdekt. ‘Ik ben meteen naar de recherche van Geyersvlijt getogen om poolshoogte te nemen. Gelukkig vernam ik daar dat het niet om mijn zoon ging. Ter plaatse zaterdag gaf de inspecteur mij te kennen niets over de zaak van de vermissing van Richard te weten. Heeft de politie van Marienburg de zaak dan werkelijk doorgespeeld aan Paramaribo’, vraagt Laurens Soeleman zich af.
‘Ik ga deze zaak niet zo laten. Het is al 9 dagen dat mijn zoon vermist wordt en nu pas worden er acties ondernomen. Waarom is er niet meteen gehandeld. Waarom is er geen toestemming gevraagd aan de procureur-generaal om een uitdraai te maken van zijn telefoongesprekken. Zo kon de politie toch wat vorderingen boeken in de zaak.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!