Alertheid uitbraak Mazelenepidemie

Er is alertheid geboden om een mogelijke uitbraak van een mazelenepidemie te voorkomen. Dit zegt directeur Lesley Resida van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG). ‘Momenteel woedt een mazelenepidemie door Nederland. De kans op besmetting in Suriname is groot, vanwege het intensief personenverkeer tussen ons land en Nederland’, zegt Resida. Het BOG heeft via gezondheidswerkers, de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en via voorlichting artsen alvast gevraagd om alert te zijn. Hij adviseert personen die naar Nederland gaan en niet volledig gevaccineerd zijn, alsnog een vaccinatieprik te halen, om beschermd te zijn tegen het virus. Dit geldt ook voor personen die gasten uit Nederland op bezoek krijgen. Dit advies geldt volgens Resida zowel voor kinderen als voor volwassenen. De BOG-directeur verwacht dat de epidemie haar piek zal hebben wanneer de scholen eenmaal zijn begonnen. Dan zal het contact tussen kinderen en volwassenen toenemen, evenzo het risico op besmetting. Naar de koude en regenperiode toe zal de piek aanhouden. De symptomen die gepaard gaan met mazelen zijn onder andere koorts, huiduitslag en kliertjes. ‘Tot op dit moment zijn er geen gevallen van mazelen gemeld op de poliklinieken van de huisartsen. Wel melden zich personen aan met huiduitslag, maar dit ziektebeeld blijkt na bloedonderzoek geen verband te houden met mazelen’, zegt de arts.

error: Kopiëren mag niet!