DSB heeft grootse plannen met China UnionPay kaarten

De Surinaamsche Bank (DSB) heeft grootse plannen met de China UnionPay (CUP) kaarten, waarmee sinds eind juli ook gepind kan worden bij alle ATM-machines van deze bank. In samenwerking met de Southern Commercial Bank (SCB) van Suriname heeft DSB dit project gerealiseerd. De Chinese ambassadeur, Yang Zigang, was ook aanwezig bij deze plechtigheid. Een week hierna was DSB-directeur Sigmund Proeve samen met de directeur van de Southern Commercial Bank te gast bij ambassadeur Zigang. Aldaar ontvouwde Proeve enkele plannen van de DSB met de CUP-kaart. Volgens deze bankdirecteur zullen CUP-kaarthouders binnen een paar maanden van meerdere diensten van de DSB kunnen genieten. Vanaf volgende maand kunnen ook betalingen verricht worden in winkels en zaken via het POS-systeem. Begin volgend jaar kan men met deze kaart ook afdrachten doen. Voor volgend jaar staat ook de introductie van de CUP credit cards in Suriname. De DSB Bank wil deze kredietkaarten ook introduceren in het Caribisch gebied in de toekomst.
Ambassadeur Zigang was zeer ingenomen met de plannen van de DSB en de samenwerking van de DSB en SCB met de China UnionPay International. Hij zei dat voor de eerste keer in de geschiedenis van de bank- en financieringsrelatie tussen Suriname en China de CUP-kaart geaccepteerd zal worden in dit land. ‘Dit betekent meer dan alleen gelduitwisselingen tussen de twee landen. De acceptatie van de CUP-kaart in Suriname zal meer toeristen uit China lokken. Ze zullen Suriname nu veel meer als hun bestemming hebben dan andere Caribische landen. De toerismesector in Suriname zal ook profiteren hiervan’, zei Zigang.

error: Kopiëren mag niet!