Diana Pokie: ‘Onderwijs binnenland krijgt te weinig aandacht’

Het DNA-lid Diana Pokie blijft erbij. ‘Het binnenland krijgt te weinig aandacht van opeenvolgende regeringen. Het onderwijs in het binnenland heeft een grote achterstand. Deze achterstand moet middels een crashprogramma ingehaald worden. Dat zal geld kosten. De regering moet prioriteiten stellen. Nu gooien we zoveel geld aan tegen Carifesta. Waarom dan geen geld vrijmaken voor het onderwijs in het achterland’, zegt de BEP-parlementariër.
Gisteren werd de uitslag van de glo-toets bekendgemaakt. Landelijk zijn de resultaten achteruitgegaan met ruim 7,5% en staat het slaagpercentage nu op 53,6%. Het district Brokopondo echter kende een slaagpercentage van 30%. In Marowijne was dat 27,6% en in Sipaliwini 23%. Pokie vindt dat de oplossing niet op kort termijn kan plaatsvinden. ‘We moeten een lange termijn planning maken. Als we geen deskundigen in Suriname hebben daarvoor, moeten we die van buiten halen’, zegt ze.
Dat de naschoolse opvang al een jaar draait en ook in het binnenland uitgevoerd wordt, daar heeft Pokie geen boodschap aan. ‘Ik zie de naschoolse opvang nog steeds als een pilotproject. Onderwijsinhoudelijk gebeurt er niets. Er is geen programma hierover geschreven en geïmplementeerd.’ Het DNA-lid gelooft niet dat door de naschoolse opvang leerlingen beter zijn gaan presteren.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!