Binnenkort 24 uur dienst RGD Lelydorp

De Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) opent in het laatste kwartaal van dit jaar ook haar 24 uur dienst in Lelydorp. Er wordt reeds op Geyersvlijt op de poli een 24 uur dienst geïnitieerd, die als pilotproject werd gestart, maar nu officieel zal worden geopend op 15 augustus. Directeur van de RGD Maaltie Sardjoe zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat de diensten op Geyersvlijt zijn verruimd van zeven uur in de ochtend tot elf uur in de avond. ‘Dat betekent dat elke cliënt ook toegang heeft tot ambulancepersoneel, maar ook tot de apotheek’, aldus Sardjoe. Ze zegt dat het pilotproject in Paramaribo-Noord haar nut heeft bewezen aan de gemeenschap, vooral omdat er maar een RGD-poli is in dit gebied. ‘Het is erg druk. We zien dat patiënten zich ook aanmelden na drie uur, dus het was nodig’, zegt de directeur. Na de officiële opening te Geyersvlijt is het de beurt aan Lelydorp, waar ook een 24 uur dienst zal komen.
Sardjoe zegt dat deze dienst langzaam maar zeker landelijk zal worden gedraaid, zodat in de behoefte van elke patiënt kan worden voorzien. Ze zegt het belangrijk te vinden dat de gezondheidszorg toegankelijk is voor een ieder, ongeacht de tijd en de locatie. De directeur geeft meteen mee dat het Natin pas weer is begonnen met de opleiding tot apothekersassistent. Het Natin was deze opleiding reeds enkele jaren geleden gestart, echter liep het stagnaties op. Dit jaar is er weer een aanvang gemaakt met deze opleiding, zodat het tekort aan apothekersassistent wordt opgevuld. Eerder was het zo dat organisaties personen mochten afvaardigen voor deze opleiding, echter mogen nu personen zich zelf gaan inschrijven, zegt Sardjoe. Ze hoopt dat personen van verschillende districten zich zullen aanmelden, zodat het tekort landelijk kan worden opgevangen.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: