Afvaltonnen voor twee scholen Domburg

kkjhWij zijn de Gidsen en Padvindsters van de meisjes padvinderij in Suriname (De Surinaamse Padvindster Raad). In verband met de bewustwording van ons milieu zijn ook wij van de padvinderij bezig de meisjes bewust te maken over de millenium ontwikkelings doelen. In dat kader werken wij internationaal samen met padvindsters groepen uit Amerika aan het milieutwinningproject”Together greening” dat als doel heeft dat de meisjes van de padvinderij mileuprojecten moeten uitvoeren in hun land en daarbij leeftijdsgenoten deelgenoot van maken om zo het milieubewust zijn over te dragen. De twinningsprojecten worden gesponsord door de Alcao Foundation waarbij Alcoa niet alleen financiële middelen ter beschikking stelt maar ook menskracht in de vorm van volunteers.
De gidsen en padvindsters zijn in de leeftijds klasse 12 tot en met 16 jaar. Zij willen namelijk andere leeftijdsgenoten bewust maken hoe om te gaan met hun afval. De gidsen en padvindsters hebben ervoor gekozen om twee scholen te Domburg n.l O.S. Domburg (G.L.O) en de Willem van Lierschool (mulo) te voorzien van afvaltonnen. Beide scholen hebben aangegeven behoefte te hebben aan afvaltonnen.
De meisjes van de padvinderij zullen daarom op a.s. zaterdag 20 juli 2013 op bovengenoemde scholen tonnen plaatsen. Hierna zullen zij de leerlingen spelenderwijs bewust maken van hun milieu, hoe het schoon te maken en te houden.
Er is gekozen voor Domburg omdat het is gebleken dat de districten vaak vergeten worden en alles zich concentreert in Paramaribo.
Hierbij naderen wij de media met het beleefd verzoek aandacht hieraan te schenken om zo nog meer andere leeftijd genoten te bereiken.

error: Kopiëren mag niet!