NDP in gelegenheid democratisch gehalte Suriname te verhogen

Van oudsher hebben binnen onze politieke partijen vrouwen niet de gelegenheid gehad verkozen te worden in de hoogste machtsposities, getuige het geringe aantal vrouwelijke politieke leiders ooit. De traditionele wijze van werken van politieke partijen die niet afgestemd bleek op de maatschappelijke participatie voor vrouwen, ook het beeld dat je als vrouw moet voldoen aan hogere eisen dan mannelijke collega’s werd steeds bewezen; het mannelijke geslacht werd dus politiek beter gewaardeerd, met als gevolg een sterke ondervertegenwoordiging van vrouwen in de politiek.
Het wordt pijnlijk duidelijk dat er veel zaken zijn binnen politieke partijen waarop aankomend politica kan struikelen. Zo worden o.a. weinig vrouwen op de kieslijsten geplaatst en wel op niet verkiesbare plaatsen. Ook het subtiele verzet (soms heel openlijk) van mannen in de top tegen de insluiting van vrouwen in machtsposities. Ook partij-politieke druk leggen op vrouwen om tegen hun wil te handelen etc.etc.
Het VPF streeft naar gender-evenwicht in politiek leiderschap, omdat daarmee de democratie het beste gediend is. Het democratisch gehalte van de samenleving wordt verhoogd bij een goede participatie van vrouwen en mannen in politiek leiderschap. Het is ondemocratisch en onrechtvaardig vrouwen te blijven uitsluiten. Het is niet efficiënt om zij, die potentie en aspiratie hebben te passeren of op lager niveau in te zetten.
Thans is de NDP als grootste politieke partij in Suriname in de gelegenheid het democratisch gehalte in Suriname te helpen verhogen door de eerstvolgende vrouw op de kiezerslijst klaar te stomen om te bewilligen voor een zetel in ons huis van democratie. Leve de democratie!
Vrouwen Parlement Forum

error: Kopiëren mag niet!