Griffiers stellen Belfort ultimatum

De Vereniging van Griffiers heeft minister Edward Belfort van Justitie en Politie (Juspol) een ultimatum gesteld tot vandaag 12:00 uur. De griffiers van zowel Straf- als Civiele Zaken hebben een voorstel gestuurd naar de bewindsman voor het opheffen van het schrijnend  tekort aan griffiers. ‘Het is een werkbaar voorstel’, zegt voorzitter Djaiperkash Ramdin aan Dagblad Suriname. Als enige reactie van de minister voor het verstrijken van het ultimatum uitblijft, zullen alle griffiers in beraad gaan. Dit besluit is gistermiddag genomen tijdens een spoed ledenvergadering van de vereniging bij de Griffie der Kantongerechten. ‘Een algeheel beraad zal verstrekkende gevolgen hebben voor de rechtspleging’, zegt de voorzitter. Uitspraken voor de civiele maar ook voor strafzaken zullen langer op  zich laten wachten. De gemeenschap zal hierdoor danig worden gedupeerd. De onderbezetting is een kwestie die al jaren speelt bij de griffie en nooit adequaat is aangepakt. De werkdruk maakt het voor de griffiers onmogelijk om het werk optimaal te doen. Ze worden verplicht lange uren te maken, omdat ze worden ingezet bij extra zittingen.

error: Kopiëren mag niet!