Stomdronken autobestuurder rijdt bromfietser dood

De 55-jarige bromfietser Retibhan Saktoe is gistermorgen in het verkeer omgekomen. Op de Nieuw Weergevondenweg ter hoogte van Leiding 21 B vond er een aanrijding plaats tussen een personenwagen en een bromfietser. Inspecteur Kenneth Emanuels, de ressortcommandant van Santodorp, deelt aan de krant mee dat het voertuig door de stomdronken 25-jarige V.S. werd bestuurd.
Na de telefonische melding omstreeks 05.45 uur, was de politie ter plekke. Het slachtoffer lag op het wegdek en 300 meter verwijderd stond het blauw gelakt voertuig van het merk Daihatsu. Volgens Emanuels is zowel het voertuig als de bromfiets aanzienlijk beschadigd. Het slachtoffer werd vervoerd naar de Spoedeisende Hulp. Volgens de inspecteur waren de rechterarm en het rechterbeen van het slachtoffer verbrijzeld. Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie de melding dat het slachtoffer het leven had gelaten.
De bestuurder werd overgebracht naar het bureau. Uit onderzoek blijkt dat hij maar liefst 675 microgram alcohol in zijn systeem had. Het wettelijk maximum ten aanzien van deelname in het verkeer is 220 microgram. Gedurende het verdere onderzoek blijft de dronken bestuurder aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!