2 ½ Jaar cel voor seks met zwakbegaafde

Kantonrechter Maytrie Kuldipsing veroordeelde Romano Blokland gisteren tot een gevangenisstraf van 2 jaar en 6 maanden wegens het hebben van seks met een bewusteloze c.q. een onmachtige dame. In deze zaak had het Openbaar Ministerie in eerste instantie 6 jaar geëist. In zijn tweede beurt achtte de vervolging verkrachting niet bewezen en kwam daarom terug op haar eis. Het OM verzocht de magistraat om de verdachte tot een celstraf van 4 jaar te willen veroordelen. De magistraat heeft de verdachte voor de verkrachting van alle rechtsvervolging ontslagen. Echter kwam zij wel tot het bewezen feit dat de verdachte met een 26-jarig geestelijk gebrekkig meisje vleselijke gemeenschap heeft gehad. Het slachtoffer is een jongere zus van de ex-vriendin van Blokland. Hij had 2 dagen voor de daad de relatie beëindigd met zijn vriendin.
Op 26 januari 2012 ging de verdachte naar de woning van zijn vriendin om zijn uniform en nog wat andere spullen op te halen. De zwakbegaafde dame was alleen thuis. Uit verklaring van de verdachte blijkt dat hij na het douchen in de kamer was waar hij eerder sliep. Hij slachtoffer kwam zelf naar de kamer. Zij zou het geslachtsdeel van de verdachte hebben vastgehouden. Hij kon het niet volhouden en betastte haar. Toen hij tot het besef kwam wat er gaande was, trok hij zich terug en duwde haar weg. De verdachte is op de hoogte van de gesteldheid van het slachtoffer. Het slachtoffer had haar zus met twee beertjes laten zien wat de verdachte met haar deed.
Volgens de zus heeft de verdachte vleselijke gemeenschap gehad met het slachtoffer. Zij trof een condoompakje in de kamer van het zwakbegaafd meisje aan. Ook in de tas van de verdachte werden twee condooms en een dvd aangetroffen. De verdachte ontkent seks te hebben gehad met de dame. Hij geeft toe met haar te hebben geflirt. De magistraat achtte een straf van 2 ½ jaar passend en geboden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!