7 kilo cocaïnezaak; Groente-export met valse ID-kaart

Vishaal D. gaf tijdens zijn verhoor aan dat ene Ricardo hem onder dwang een exportvergunning zou hebben laten aanvragen. De verdachte wordt verweten op 10 september 2012 een partij goederen te hebben aangeboden voor export. In zijn groente werd 7023 gram cocaïne aangetroffen, welke in sopropo verborgen zat. De verdachte verklaarde dat hij Ricardo bij een eethuis had ontmoet. Hij kende hem niet. Ricardo benaderde hem dat hij van Meerzorg kwam en dat er mensen in de omgeving veel groente hebben. Zij wisselden elkaar nummers. Een week of twee daarna werd Vishaal gebeld en gevraagd of hij geïnteresseerd was om voor hem te werken.
Volgens verklaring van Vishaal zou Ricardo hem gebracht hebben naar het hoofdkantoor van CBB om een nieuwe ID-kaart te maken. De verdachte vroeg zich af waarom men onder zijn foto de naam Mahatam Radj had vermeld. De verdachte moest in opdracht van de ambtenaar, die zijn foto had gemaakt, een handtekening plaatsen onder de opgegeven naam. Hierna hield Ricardo de verdachte voor dat hij een exportvergunning op deze naam zou opvragen en dat hij als exporteur voor hem zou werken. In opdracht van Ricardo verhuurde Vishaal een woning althans een ruimte om de exportgoederen te verpakken. De eigenaar van het appartement, Mohan J., werd op de zitting gehoord. Hij verklaarde dat hij zijn appartement al langer dan een jaar verhuurd had aan de verdachte. Op die bewuste dag had Mohan slechts Vishaal en zijn vader in het appartement gezien. Volgens verklaring van de verdachte was Ricardo daar geweest met twee arbeiders.
Mohan verklaarde nimmer andere mensen op zijn erf te hebben gezien behalve de verdachte en diens vader. Op 7 september had Ricardo een bestelling van tien kratten okers geplaatst voor een Franse man, verklaarde de verdachte. De twee arbeiders die Ricardo had meegenomen, zouden de groente hebben verpakt. Vishaal verklaarde dat hij even wegging om de stukken voor de export in orde te maken. Toen hij terugkeerde, zetten zij de lading in een busje en reden naar Zanderij. Tot zijn schrik werd er coke aangetroffen in die lading. Vishaal werd aangehouden. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing stelde deze zaak uit naar 5 augustus. Op die dag presenteert het Openbaar Ministerie het strafvoorstel. Vishaal blijft aangehouden.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!