‘Veiligheid voor Vrouwen; de straat is ook van ons!’

Maandagavond 15 juli start op Commewijne een bijzondere cursus: D-fense oftewel Zelfverdediging voor Vrouwen. Bijzonder, omdat voor het eerst een compleet pakket voor geestelijke en lichamelijke weerbaarheid wordt aangeboden.
Vrouwen zijn nog te vaak het slachtoffer van geweld op straat. Daarbij is er vaak sprake van seksueel geweld. De angst voor aanranding en verkrachting maakt dat vele vrouwen en meisjes ‘s avonds niet op straat durven en/of mogen.
Voor Bonisports, een sportschool voor Martial Arts, Fitness & Welness, wordt dit alweer de vijfde cursus Zelfverdediging voor Vrouwen. In de loop der jaren werd steeds duidelijker dat het aanleren van vechttechnieken alleen niet voldoende is. Vrouwen worden vaak nog opgevoed om lief, zacht en meegaand te zijn. Tegelijkertijd wordt vrouwen van jongs aan de angst voor seksueel geweld bijgebracht. Dit maakt dat vrouwen vaak de technieken wel fysiek leren beheersen, maar op het moment van gevaar psychisch toch niet kunnen omschakelen naar D-fense-mode.
Daarom is het D-fense-pakket van Bonisports nu uitgebreid met een mental coaching element: deelnemers krijgen naast de vechttechnieken van Ro Dors (gediplomeerd Thai-box instructeur) ook assertiviteitstechnieken van Maggie Schmeitz (voormalig Pencak Silat-beoefenaar, gecertificeerd coach en trainer).
De bedoeling is het pakket in een latere fase ook aan te bieden aan andere geïnteresseerde vechtsportscholen.
Alle vrouwen zijn welkom voor een gratis proefles op maandag 15 juli van 7 tot half 9 ‘s avonds op Bonisports aan de Pandit Murliweg 68a te Meerzorg Commewijne.
Het volledig pakket is 10 lessen, steeds op maandagavond en zaterdagochtend.

error: Kopiëren mag niet!