Mediaschool Curaçao zoekt samenwerking met Para’s Media

Para’s Media-directeur El Durando Misiedjan is deze dagen voldaan terug in Suriname. De Mediaschool Curaçao heeft toenadering gezocht bij Para’s Media, de jonge Surinaamse mediaorganisatie. De mediaschool die ook een belangrijke schakel is in de filmindustrie op het eiland, ziet een samenwerking wel zitten en Misiedjan speelt graag daarop in: ‘We gaan kijken op welke wijze we invulling kunnen geven aan de mogelijkheden die ons zijn aangeboden. Ook voor onze acteurs zijn er opties.’ Volgens Misiedjan heeft de Mediaschool op het eiland aangeboden dat zijn organisatie jaarlijks acteurs zou kunnen afvaardigen naar de media bootcamp, maar de details over de samenwerking moeten nog worden uitgewerkt. De uitnodiging kwam van Dick Wakker, vertegenwoordiger van de Nederlandse tak van de Curaçaose Mediaschool, die directe bindingen heeft met de Nederlandse filmindustrie. Misiedjan zegt dat zijn team het verblijf op het eiland als heel prettig heeft ervaren en dat zij goed is ontvangen door Sandy en Chandell Welvaart van de MediaSchool Curaçao. Er zijn lopende afspraken tussen de twee organisaties voor kennisoverdracht.
Para’s Media was de afgelopen twee weken op het eiland in verband met opnames voor de film “Willy Willy Gaan Baby” toen de delegatie onverwachts een uitnodiging kreeg om de awarduitreiking bij te wonen van de Media Boot Camp 2013, waar studenten worden gewaardeerd voor korte films die ze in elkaar hebben gezet. De prijs voor beste productie ging naar de shortfilm “Safe House”, van een team met daarin de Surinamer John Libie. Jo-Ann Monsels en Julio Accord, eveneens uit Suriname, hadden ook prachtige producties, maar kwamen niet in aanmerking voor de hoofdprijzen.
De opnames zijn vlot verlopen. Volgens Misiedjan ging het zelfs soepeler dan hij zich had voorgesteld. Hij is onder de indruk van de motivatie van zijn cameraploeg en de acteurs: “Ze waren allemaal voortreffelijk. Ik hou van dit team”, zei hij na terugkomst in Suriname. Een deel van de Surinaamse komische roman speelt zich af in Willemstad, maar er zijn onder meer ook pikante scènes opnames gemaakt op het Janthiel Strand. De film “Willy Willy Gaan Baby” gaat over een vrouw van middelbare leeftijd die haar man inruilt voor een populaire tienerjongen. De vrouw ziet goed in de centen en kan alles voor de jongen kopen wat zijn hart begeert, althans bijna alles. Het koppel staat onder grote druk van de familie en van de omgeving en doorstaat veel, maar kan Willy Willy haar jonge duif wel vasthouden ondanks alle beproevingen? Het verhaal speelt zich af op Curaçao, in Marowijne, Frans-Guyana en uiteraard ook in Paramaribo. De film verschijnt in de grote vakantie op het witte doek.

error: Kopiëren mag niet!