Surinaams culinair team behaalt zilver

“Tra yari moro gowtu!”
Het liet je even denken aan het lied van Norma “Koko Gowtu”. Maar het had niets met Norma te maken. “Gowtu” was de slogan van  ons culinair team op Miami tijden de Taste of the Caribbean. Het Surinaams team eindigde op de tweede plaats, net achter Puerto Rico.  Afgelopen maandagavond kregen de teamleden een staande ovatie van de sponsoren.
“We zijn als totaal vreemden bij elkaar gebracht en komen nu als een team terug”, zei Sherwin Alexander glimlachend. Giovanni Asmo, de pastry chef, deed z’n ding en kreeg daarvoor zilver. Hij stond tegenover het sterkste team, namelijk Puerto Rico. Op pastry gebied worden zij gevreesd in het Caribisch gebied. ‘Ze deden bijna hetzelfde wat ik wilde doen, maar ik deed toch wat ik wilde doen.’
De chefs deelden stuk voor stuk hun ervaringen met de aanwezigen. Het werd duidelijk dat naast een rijkere ervaring en het vormen van een hecht team, de getalenteerde voedselbereiders Suriname direct op de kaart hebben geplaatst. Er stromen volgens Deborah Arloud, algehele coördinator,  nu al internationale aanbiedingen binnen. In oktober is ons culinair team uitgenodigd om te koken op Puerto Rico. “We moeten er naar toe!” Ze keek haar sponsors alvast “uitnodigend” uit.

error: Kopiëren mag niet!