Wyclef Jean mogelijk één van de Carifesta-gasten Carifesta kost staat SRD 18 miljoen

Wyclef Jean mogelijk één van duizend CarifestagastenDe voorbereidingen naar Carifesta XI lopen vlot volgens Ivan Graanoogst, voorzitter van het Host Country Managementteam Caribbean Art and Cultural Festival (Carifesta). Gisteren zijn personen uit het Caribisch gebied gearriveerd om te helpen met de voorbereidingen. Wyclef Jean is één van de grote artiesten die hoogstwaarschijnlijk zal optreden tijdens Carifesta. Hij komt met het grote Haïtiaanse contingent. Dj Chukkie zal optreden tijdens de opening. Het presidentieel paleis zal dienen als decor van de openingsceremonie.
Er komen ongeveer 1.000 gasten naar ons land. Suriname zal met ongeveer 400 man participeren. De gasten zorgen zelf voor hun ticket, verblijfplaats en voeding, de rest is voor rekening van Suriname. De staat heeft voor dit Carifesta SRD 16,5 miljoen vrijgemaakt en voor het Surinaams contingent SRD 1,5 miljoen. De gasten komen rond 12 en 13 augustus naar Suriname. Carifesta gaat dit jaar ook naar het binnenland, waaronder Snesi Kondre en Apoera.
De organisatie werd een jaar geleden geïnstalleerd, maar begon pas vorm te krijgen na januari 2013. Siegmien Staphorst, leider van het Suriname contingent van Carifesta XI, zegt dat er van de kant van Suriname de beste artiesten zijn gekozen om te performen. Graanoogst geeft aan dat de binnenlandbewoners wel voorbereid zijn op de activiteiten. Hij gaf ook aan dat er een Carifesta-sfeer moet zijn in Suriname. Het verschil met het vorige Carifesta (2003) in Suriname, is dat er bewust een grote participatie is van jongeren en dat Surinaamse jongeren de gelegenheid krijgen hun producten internationaal te verkopen.
Het is de bedoeling om elke week een persconferentie te houden om de samenleving op de hoogte te stellen.
 

error: Kopiëren mag niet!