Grote belangstelling voor sportmanagementcursus SOC

4 SOCHet Surinaams Olympisch Comité (SOC) organiseert momenteel een sportmanagementcursus. De belangstelling hiervoor is bijzonder groot. ‘Binnen korte tijd hadden we al meer inschrijvingen dan we konden toelaten. We hadden plaats voor 30 man en de aanmeldingen waren 49’, zei SOC-voorzitter Gerard van Dijk bij de opening van deze cursus. ‘We gaan de anderen niet teleurstellen en later in het jaar nog een cursus organiseren’, verzekerde Van Dijk.
Deze cursus is een basis sportmanagementcursus. Het ligt in de bedoeling eind van het jaar van start te gaan met de advance cursus, welke 5 maanden gaat duren. ‘Die zal een zware zijn, waarbij de cursisten ook in het veld zullen moeten gaan’, gaf Van Dijk aan. Volgens hem ligt het in de bedoeling dat de sportmanagers, vrijwilligers en bestuurder die meedoen aan deze cursus, de opgedane kennis moeten gaan overdragen op het veld. Bij 100% deelname krijgt de cursist een IOC-erkende certificaat. Hiermee gaat men ook mee kunnen doen aan de advance cursus.
De cursus begon zaterdag en ging zondag door. Komend weekend wordt deze voortgezet op de zaterdag en zondag, waarbij ook de afsluiting plaatsvindt. De instructeurs zijn deskundigen uit Suriname, waaronder Patrick Brunings, Ivette Bonapart, Deborah Haakmat, Desney Romeo, Ramon Tjon A Fat, Nadia Van Dijk-Plet, Guno van der Jagt en Oscar Brandon. Uit het buitenland was ook als gastdocent Remco Tevreden, internationaal deskundige op sportmanagementgebied en voormalig voorzitter van het Nederlands Antilliaanse Olympisch Comité.

error: Kopiëren mag niet!