Leerkrachten naschoolse opvang worden binnenkort uitbetaald

De leerkrachten van de naschoolse opvang worden hoogstwaarschijnlijk eind van deze maand uitbetaald’, zegt Ashwin Adhin, minister van Onderwijs en Volksontwikkeling. Op enkele scholen is de naschoolse opvang gestopt, omdat de leerkrachten niet werden betaald. Een aantal leerkrachten is sinds februari niet uitbetaald. Vrijdag werd tijdens de vergadering tussen de nieuwe minister, zijn staf, de vaste commissie Onderwijs en Volksontwikkeling DNA , een vertegenwoordiger van Financiën en de Commissie Naschoolse Opvang gesproken over  de uitbetaling van de leerkrachten en over afspraken ten aanzien van de verdere afloop van het project. De minister gaf aan dat het door een bureaucratisch probleem komt dat de leerkrachten niet werden uitbetaald.
‘Er werd gekeken naar een definitieve structurele oplossing, als we nu gaan automatiseren zijn er minder administratieve problemen.’ Adhin zegt dat er vandaag definitief bekend word gemaakt wanneer de leerkrachten uitbetaald worden. Melvin Bouva, voorzitter vaste commissie Onderwijs en Volksontwikkeling DNA, hoopt dat hiermee de leerkrachten weer de motivatie hebben om met frisse moed deze week weer te beginnen met de naschoolse opvang.
De leerkrachten worden in fases uitbetaald. ‘Er is 90 miljoen SRD uitgegeven voor de naschoolse opvang. We zijn halverwege en er is ook ongeveer de helft van het geld over.’ De naam naschoolse opvang vindt de minister niet correct, omdat aan de leerlingen meer dan alleen opvang wordt aangeboden. ‘Over het eten gaat het over het algemeen goed. Er gaan altijd klachten zijn, maar het zijn kinderziektes. Het ging om twee scholen die waren gestopt met de naschoolse opvang.’

error: Kopiëren mag niet!