Zuid-Amerika trots op Miguel van Assen

1-Van-Assen-2De website van de Zuid-amerikaanse Atletiek Federatie (Consudatle) vermeld vol trots de historische prestatie van Miguel van Assen tijdens de 8e Jeugdwereld kampioenschappen Atletiek in Donetsk (Ukraine). De 15 jarige Miguel, die sinds 30 maart de 1e plaats op de U-18 ranglijst van Zuid-amerika bezet, heeft met een sprong van 15.48 meter als eerste Surinamer ooit, de Finales van een Jeugd Wereldkampioenschap gehaald. Bovendien staat hij vanwege deze sprong als 5e beste op de lijst van 31 atleten tijdens dit toernooi, boven landen zoals Cuba, Italie, Duitsland en Mexico. In maart heeft Miguel reeds van zich laten spreken toen hij Suriname de eerste gouden medaille ooit tijden de Carifta Games op Bahamas bezorgde. Het bleef niet daarbij, op hetzelfde toernooi behaalde hij nog een gouden plak.
Deze jonge atleet maakt deel uit van een delegatie bestaande uit 4 atleten, een Chef de Mission (Letitia Vriesde) en een trainer (Lazaro Munder) die deelnemen aan de W.J.C. van 10-14 juli 2013. Ook het aantal atleten is uniek voor Suriname’s deelname aan de Jeugd Wereldkampioenschappen. Voor het eerst hebben vier atleten zich gekwalificeerd voor deze spelen, het hoogste aantal voorheen was 1. Hierdoor wordt de kans groot dat de wereld atletiek organisatie Iaaf meer dan 2 quota’s in de toekomst ter beschikking zal stellen aan Suriname.
De prestatie van Miguel van Assen verstevigde zijn positie op de eerste plaats van de Zuid-amerikaanse ranglijst U-18 Jeugd atleten. Bijzonder is te vermelden dat hij op de wereldranglijst U-18 op de 8e plaats staat. Vandaag komt Miguel uit in de finale rond 12.00 uur. De Surinaamse Atletiekbond wenst hem, de overige atleten en het Surinaamse volk veel succes toe.

error: Kopiëren mag niet!