Pertjajah Luhur komt met digitale krant

De Pertjajah Media Group (PMG) begint ingaande maandag met een digitale krant. Dit maakte PertjajahLuhur (PL)-voorzitter Paul Somohardjo gisteren bekend op een persconferentie. De digitale krant moet los gezien worden van de PL. ‘Het is geen partijkrant.We zullen werken met semi-en professionele journalisten en aan het hoofd van de redactie komt ook professional, die momenteel anoniem wenst ter blijven’, vertelt Somohardjo. Hij gaf aan dat het volk er behoefte aan heeft en informatie nooit genoeg is. Somohardjo merkt op dat het heel normaal isdat politieke personen met een onafhankelijk medium komen. Hij gaf als voorbeeld DilipSardjoe, die voorzitter is van de BVD en tevens eigenaar van een krant.
In januari 2007 kondigde Somohardjo aan te beginnen met een eigen dagblad (papierenversie), De Waarheid. De toenmalige voorzitter van de DNA vond dat journalisten van de andere media niet objectief nieuws naar voren brachten. Hoor en wederhoor werd te weinig toegepast. In februari 2007 kwam de eerste editie van De Waarheid uit. Om ervaring op te doen, zou men in eerste instantie een keer per week uitkomen. Binnen een half jaar zou de PL een eigen drukkerij hebben. Ze moest als vijfde krant van Suriname de concurrentie aangaan met de andere dagbladen. Echter is De Waarheid nooit een waarheid geworden en dit project van Somohardjo mislukte.

error: Kopiëren mag niet!