SRD 500 boete of 15 dagen cel voor verkeersovertreder

Bij de rechter ging een zaak voor van een verkeersovertreder die op donderdag 9 mei 2013 was beboet door de politie. Hoewel de verdachte AC afwezig was, werd de zaak toch afgehandeld door rechter Anand Charan. Volgens de verklaring van 14 juni 2013 reed de verdachte over de Frederikshoopweg gaande naar de richting van de Magentakanaalweg met een blauwe Isuzu truck. Hij gaf aan dat hij gewenkt werd en links afsloeg naar de Magentakanaalweg. De getuige, inspecteur A.M.D., die betrokken was bij het voorval, zei dat de verdachte kwam uit de Vierkinderenweg gaande richting de Magentakanaalweg. Hij nam iets anders waar.
De inspecteur die in burgerkleding was, zei dat er een stopbord is op de hoek van de Vierkinderenweg en dat de verdachte dat bord genegeerd heeft en geen voorrang verleende aan de doorgaande weg. Het gevolg was dat de verdachte al rollend de bocht maakte waardoor de inspecteur uiterst rechts moest manoeuvreren. Hij reed de verdachte achterna en deed zijn pet op. Vervolgens vroeg hij de verdachte of hij wist dat hij een overtreding had begaan. Hij vroeg hem om mee te rijden naar de politiepost. Daar gaf de verdachte aan dat hij door het weer een aantal ritten wilde maken voor de dag.
Rechter Charan vroeg aan de getuige als hij zich niet heeft vergist met de wegsituatie. De getuige persisteerde. De rechter vond dat er geen twijfel is over de verklaring van de getuige, maar zaken niet geverifieerd kunnen worden als de verdachte wegblijft. Het bewijs is rond en de verdachte werd veroordeeld tot 15 dagen hechtenis of een geldboete van SRD 500.

error: Kopiëren mag niet!