Usaid/PADF Jeugdontwikkelingsproject voorgelegd aan kabinet president

USAIDPADF Jeugdontwikkelingsproject voorgelegd aan kabinet presidentOnlangs bracht het team van de Pan American Development Foundation (PADF), vergezeld van de Amerikaanse ambassadeur Jay Anania, een bezoek aan het kabinet van de president. PADF is een geaffilieerde organisatie van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Ze implementeert het project “Youth Development and Juvenile Justice” in Suriname, dat gefinancierd wordt door Usaid. Het project streeft ernaar de ontwikkelingskansen van risicojongeren, drop-outs en jongeren die in aanraking zijn gekomen met de justitie te vergroten. Dit zal gebeuren door de arbeidskansen van de jongeren te vergroten en te zorgen dat deze jongeren vaktrainingen krijgen in combinatie met sociale vaardigheden voor een goede werkhouding.
De PADF-delegatie bestond uit de PADF projectdirector Jeffrey Tines en Lilian Wiebers, directeur Jeugd, Gender en Partnerschappen. Ze hadden een gesprek met de vertegenwoordigers van de president: ex-president Jules Wijdenbosch, ambassadeur Errol Alibux en de directeur Nationale Veiligheid, Melvin Linscheer. Het kabinet wordt door PADF als hoogste autoriteit van jeugdontwikkeling gezien en is als belangrijke stakeholder aangemerkt. Om deze drie categorieën van jongeren te ondersteunen zal het project worden uitgevoerd met verscheidene instanties en organisaties in het ngo-veld, de overheid en het bedrijfsleven.
Vooraf aan de uitvoering van het project zijn door PADF behoeftenonderzoeken uitgevoerd onder de doelgroep en instanties die werken met de jongeren, de vaktrainingsorganisaties en het bedrijfsleven. Het PADF-team overhandigde aan de presidentiële vertegenwoordigers het eerste rapport, een arbeidsmarktonderzoek voor laag geschoolden en niet geschoolde jongeren met het verzoek om deze door te nemen en feedback te geven. PADF zal op korte termijn een stakeholders-workshop houden om de resultaten van het onderzoek te presenteren.

error: Kopiëren mag niet!