Regering houdt vast aan Fiso

Regering-hudt-vast-aan-FisoDe regering blijft vasthouden aan het Fiso-beloningssysteem. Teruggaan naar het oude rangenstelsel zit er voorlopig niet in. Minister Soewarto Moestadja is er duidelijk over. ‘De beleidsinzichten over het huidige beloningssysteem zijn niet veranderd. De regering zal verder werken met deze beloningsstructuur.’ Volgens de bewindsman doet de regering er alles aan om de plooien van het systeem glad te strijken. Moestadja zegt over de ontevredenheid van ambtenaren die incorrect zijn ingepast en overgewaardeerd zijn dat de gevallen op hun merites beoordeeld worden. Naar zeggen van de minister is niet alleen Binnenlandse Zaken hiervoor verantwoordelijk. Ook de specifieke afdelingen van de verschillende vakministeries hebben de taak de fouten in het systeem te helpen wegwerken.
Over de Fiso-kwestie van de brandweer, die nu al langer dan een jaar bij de rechter ligt, wil de minister geen uitspraken doen, uit egards voor de rechterlijke macht. De regering heeft moeite met de Fiso-reeks die de Brandweerbond is overeengekomen met het Onderhandelingsteam van de overheid ruim twee jaar terug. Uitvoering van deze reeks zou voor de overheid financieel een zware dobber zijn. De regering sleepte de bond voor de rechter, daar deze uit protest in staking ging. Partijen wachten op de uitspraak van de rechter. De Biza-bewindsman doet een beroep op het geduld van ambtenaren die een ‘Fiso-case’ hebben lopen bij hun ministerie. ‘De regering werkt er hard aan om alle problemen in deze regeerperiode op te lossen’, aldus Moestadja.

error: Kopiëren mag niet!