Na zeven jaren stagnaties eindelijk dijk voor Alkmaar


Na zeven jaren stagnaties eindelijk dijk voor AlkmaarNa zeven jaren stagnaties kan eindelijk een aanvang gemaakt worden met de bouw van de dijk te Alkmaar en Mont Ressort. De minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB), Steven Relyveld, heeft gisteren vijf grondbeschikkingen overhandigd aan vijf gezinnen te Alkmaar. Deze vijf gezinnen moeten verhuizen, omdat hun percelen lopen langs het dijkentracé. Door stagnaties gedurende zeven jaren, onder meer omdat de bewoners in eerste instantie niet wilden verhuizen en ook door vertragingen bij het ministerie van Openbare Werken, kon de dijk tot nu toe niet worden gebouwd. De families Saridin, Mahabier en Mohan toonden hun dankbaarheid aan de minister.

De gezinnen komen allemaal in aanmerking voor een nieuw stuk terrein en een nieuwbouw woning. De woningen moeten na drie maanden al staan, zodat MNO Vervat over kan gaan tot het afbreken van de oude woningen. Hierna kan er een start worden gemaakt met de bouw van de dijk, zegt Ravien Patandien, directeur van het ingenieursbedrijf Ilaco, in gesprek met Dagblad Suriname. Hij zegt dat het zeker nog anderhalf jaar zal duren voordat de dijk er staat. ‘We hebben gemikt op eind 2014. Het is geen gemakkelijke job die binnen een mum van tijd geklaard kan worden. Het vereist heel veel tijd’, aldus Patandien.

Over twee weken zal er een inlichtingendag worden gehouden voor de gezinnen die moeten verhuizen, zodat ze precies weten wat ze kunnen verwachten de komende tijd. Relyveld  wees de mensen erop dat het echte werk nu pas zal beginnen. De overdracht van de grondbeschikkingen is niet alleen het werk van hem, maar van vele anderen, zei hij. Volgens de minister was het NDP-parlementariër Jenny Warsodikromo, die steeds achter het ministerie heeft aangerend voor een bespoediging van het proces. In een gesprek met Dagblad Suriname zegt de minister dat er stagnaties binnen het ministerie waren opgetreden, waardoor het zo lang heeft geduurd. Hij zegt dat de aanpak van het grondenprobleem in Suriname niet een gemakkelijk karwei is, daar het ministerie nog niet volledig equipped is. Door middel van communicatie heeft hij alvast getracht de dringende zaken aan te pakken. ‘Het is geen gemakkelijk karwei, maar we zetten ons beste beentje voor’, aldus de minister.

Districtscommissaris Ingrid Karta-Bink zegt blij te zijn dat eindelijk het problemen van de verhuizingen is opgelost. Reeds vanaf het begin stuitte het ministerie van Openbare Werken op dit probleem, dat uiteindelijk zeven jaren in beslag heeft genomen, voordat het is opgelost.

Seshma Bissesar                     

error: Kopiëren mag niet!