Rechter weigert vrijlating verdachte verkrachtingszaak

Advocaat Irvin Kanhai had op de zitting de rechter verzocht om de vrijheidsbeneming van zijn cliënt, Milliano R., te willen opschorten c.q. op te heffen. Milliano wordt verdacht van verkrachting. Op de vorige zitting verklaarde de verdachte dat er helemaal geen sprake is van verkrachting.
De verdachte ontmoette het slachtoffer aan de Nieuw Weergevondenweg en dacht dat zij een jeugdparlementariër is. Op die bewuste dag liep het slachtoffer samen met haar 8-jarige dochter op straat toen de verdachte haar benaderde. Zij liepen daarna samen naar de woning van haar oma. De verdachte was van 22.00 uur tot de volgende morgen 06.00 uur bij de oma van het slachtoffer gebleven. Zij kenden elkaar niet. Die dag was hun eerste ontmoeting.
Volgens verklaring van Milliano had het slachtoffer haar dochter voorgesteld als te zijn haar zusje. Pas later vertelde zij dat het meisje haar dochter is. Volgens de verdachte wil het slachtoffer zaken voor haar oma geheimhouden, terwijl ze zelf in alles heeft meegewerkt. Het slachtoffer verklaarde dat zij samen op het balkon zaten toen de verdachte trachtte ontuchtige handelingen met haar te plegen. Op dat moment kwam haar dochtertje, dat vroeg om eten. Volgens Kanhai was er geen enkel moment waarbij er gezegd kon worden dat het slachtoffer bevreesd was of dat zij de handelingen van de verdachte weigerde. Zij deed mee aan de thans vervolgde handelingen. Kantonrechter Alida Johanns wees het verzoek af, omdat er nog ernstige bezwaren tegen de verdachte overeind staan. Op 25 juli wordt de behandeling voortgezet. Milliano blijft nog in detentie.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!