Mensenhandelzaak salonhouder vindt voortgang

Op 10 januari 2013 waren er drie personen aangehouden voor mensenhandel. Het betrof de 25-jarige Marcel K., de massagesalonhouder Tonny T.(49) en zijn vriendin Claudine K. (44). Het drietal is aangehouden op verdenking van mensenhandel en het hebben van vleselijke gemeenschap met een jeugdige. De magistraat had op 10 januari 2013 de getuigen gehoord. De verdachten bleven in voorarrest. Uit het politioneel onderzoek was gebleken dat Marcel K. het 14-jarige slachtoffer tegen haar wil had meegenomen naar Commewijne. Daar hield hij het meisje een week vast en droeg haar daarna over aan een salonhouder om schoonmaakwerkzaamheden te verrichten.
Volgens de verklaring van het slachtoffer afgelegd bij de politie, zou Claudine K. haar gezegd hebben dat zij geen schoonmaakwerk moest verrichten, maar zou dienen als commerciële sekswerkster. In deze zaak gingen de ouders eerst zelf op onderzoek uit. Pas toen zij begrepen dat het meisje in Commewijne was, schakelden zij de politie van Lelydorp in. Die heeft toen actie ondernomen. Op aangeven van het meisje werden de 3 personen aangehouden. Uit het politioneel onderzoek is gebleken dat de verdachten seksuele handelingen met het meisje hebben gepleegd. Het meisje werd op 3 september van het vorige jaar meegenomen naar het district Commewijne. De verdachten zijn op 21 september in verzekering gesteld.
Op de zitting van gisteren getuigde de agent van politie W. K. Hij zou op 22 september 2012 aan het slachtoffer gevraagd hebben of zij door M. gezegd was om als sekswerker te werken. Ze antwoordde nee. Advocaat Lygia Palmburg zei dat de moeder van het meisje een aangifte deed van vermissing van haar dochter. Bij deze aangifte gaf de moeder alleen maar de naam van verdachte M. aan. De advocaat vroeg de getuige ook of hij de moeder vroeg waar haar dochter allemaal uithing. Hij zei dat niet te hebben gedaan. Ook zei ze dat bij ondervraging van de getuige,  M. heeft ontkend dat hij C., vroeg om als sexwerkster te werken. Advocaat John Moerahoe vroeg aan de getuige hoe hij erbij was gekomen dat het meisje aangaf dat zij als sexwerker in de salon werkte. Bij Inspekteur Isrie vertelde het meisje wel dat zij als sex-werker moest werken en dat vanaf de eerste dag al. Terwijl bij inspekteur Baksie het meisje niks heeft gezegd. De reden hiertoe was dat zij bang was dat Baksie het zou doorvertellen aan haar ouders. Deze zaak is uitgesteld naar 7 augustus 2013 en op 20 augustus 2013 volgt de uitspraak.

error: Kopiëren mag niet!