Hackers gebruiken profielfoto’s Facebook-gebruikers


Er is voorzichtigheid geboden aan de gemeenschap en de Facebook-gebruikers. Het blijkt dat hackers een nieuwe trend hebben uitgevonden. Zij gebruiken de profielfoto’s van gebruikers en maken een nieuwe Facebook-account. Vervolgens worden persoonlijke vrienden met dat adres uitgenodigd. Natuurlijk zullen de vrienden de uitnodiging accepteren, want zij zien een bekend gezicht op het profiel. Op het moment dat de uitnodiging geaccepteerd is, sturen  of delen de hackers wat ze willen naar de contacten onder de naam van de eigenlijke persoon.  Het is dus verstandig als de juiste accounthouder aan zijn vriendenkring aangeeft om geen tweede verzoek te accepteren als er een verschijnt. Geef liever aan dat u maar een account heeft. Het is van essentieel belang dat u dit bericht doorstuurt of doorvertelt aan anderen.

error: Kopiëren mag niet!