Griffiers Strafzaken nog niet in actie


De griffiers van de afdeling Strafzaken zijn voorlopig niet in beraad. Ze hebben gisteren vergaderd en nemen een afwachtende houding aan met betrekking tot de ontstane situatie bij de griffie. Afgelopen donderdag gingen de griffiers bij Civiele Zaken in beraad, vanwege het ernstig geworden probleem van onderbezetting. De werkdruk is niet uit te houden. Voorzitter Djaiperkash Ramdin van de Vereniging van Griffiers zegt dat de belangenorganisatie vaker heeft gevraagd om uitbreiding van het aantal griffiers. Het tekort aan griffiers heeft volgens hem niet te maken met het feit dat het beroep niet aantrekkelijk is, integendeel. Ramdin zegt dat er belangstellenden zijn, maar vanwege de bureaucratische rompslomp komen er steeds minder griffiers binnen.

Het proces van indiensttreding kent veel obstakels. Als er eenmaal iemand in dienst is genomen, wordt dan het traject voor opleiding tot griffier in gang gezet. Dit duurt bijkans acht maanden. Secretaris Mangal van de vereniging zegt dat de situatie voorlopig ongewijzigd is. De griffiers Civiel blijven in beraad. Bij Strafzaken is het tekort niet zo nijpend. Maandag zullen de griffiers van zowel Straf- als Civiele Zaken met een gezamenlijk standpunt uitkomen. Vanwege het beraad is de behandeling van civiele zaken voorlopig uitgesteld.

 

error: Kopiëren mag niet!