Doden en gewonden bij ontspoorde trein Parijs

media_xll_1751654Bij een treinongeluk nabij Parijs zijn in ieder geval zeven doden gevallen, zo maakte de minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls bekend. Dit zal waarschijnlijk nog oplopen. Er zijn tientallen gewonden, waarvan een aantal ernstig. Het ongeval vond rond 17.15 uur plaats bij het station van Bretigny-sur-Orge, 40 kilometer ten zuiden van Parijs. De intercitytrein was vanuit Parijs op weg naar Limoges. Volgens een politiebron reed de trein met grote snelheid het station binnen en splitste door een nog ongekende oorzaak in tweeën. Een deel van de trein bleef rijden, een ander deel kiepte om op het perron. Volgens Le Parisien zijn de vier laatste van de zeven wagons omgekiept. Er zouden 350 mensen aan boord van de omgekiepte wagons zijn geweest. Een passagier liet de krant weten dat de trein vol was. ‘Toen de trein het station naderde, begon deze plotseling ongeveer een minuut lang te schokken en ontspoorde hij vervolgens.’ De wagen waarin deze passagier zat, bleef op de rails, maar dat gold niet voor de wagens erachter. Volgens het Belgische VTM Nieuws werden er twee weken geleden in ‘recordtempo’ nieuwe spoorwissels geïnstalleerd in het station van Brétigny-sur-Orge. Het treinverkeer in de streek is stilgelegd. Ook de Thalys ondervindt hinder en de Eurostar van Parijs naar Londen kampt met een vertraging van om en bij 60 minuten.

error: Kopiëren mag niet!