Bollywood-acteur Pran overleden

pran5De legendarische Indiase acteur Pran Krishan Sikand, meer bekend als Pran, is vandaag heengegaan op 93-jarig leeftijd. Hij leed aan longontsteking en was opgenomen in het Mumbai ziekenhuis. De acteur lag bijkans 2 weken in het ziekenhuis. Pran heeft in meer dan 350 Hindi-films gewerkt vanaf 1940 tot heden. Hij speelde vrijwel alle rollen, maar stond bekend als een van de beste acteurs in een negatieve rol, de zogenaamde villain of slechterik in de Bollywood-films. De Indiase premier Manmohan Singh zegt dat de Indiase cinema een icoon heeft verloren. Pran begon te acteren in films als Khandaan en Aurat in de jaren 40. Eind jaren tachtig begon negentig acteerde hij in een aantal films als ‘slechterik’. Enkele bekende waren Bari Behen, Azaad, Jish Desh Men Ganga Behti Hai, Johnny Mera Naam en de heel bekende Zanjeer, waar hij tegenover Amitabh Bachchan te zien was. Pran wordt vandaag gecremeerd.

error: Kopiëren mag niet!