Goudzoeker verdronken in put

De 20-jarige Jero Amato is donderdag omstreeks 16.15 uur in het Stuwmeergebied ter hoogte van Lie Pauw Sam verdronken in een goudput. Uit het onderzoek blijkt dat het slachtoffer was gaan zwemmen. Een collega van de jongen was in de directe omgeving toen Amato om hulp riep. De collega zag de jongen dieper in de put neerzegen. Hij probeerde hem te redden zonder het gewenste resultaat. Hij haalde assistentie van de andere arbeiders en met behulp van duikers is het ontzielde lichaam uit het water gehaald. Het lijk van Amato werd gistermorgen overgebracht naar de aanmeersteiger te Afobakka en vervolgens overgebracht naar Paramaribo. Een ingeschakelde arts constateerde dood door verdrinking. De Gewestelijke Politie Commandant van Brokopondo, Regene Doua bevestigt dit geval. Volgens het onderzoek door de politie als door de arts zij er geen tekenen van misdrijf aangetroffen. Het lijk is in het mortuarium geplaatst. Na afstemming met het Openbaar Ministerie wordt het lijk afgestaan aan de nabestaanden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!