Victorie wint na meer dan 10 jaren van Kampoe

Dinsdagavond boekte Victorie in Court Charity een historische zege in de competitie van de Surinaamse Troefcallbond op meervoudig kampioen en titelverdediger Kampoe. Dat het troefcallen van wenken naar denken is gebracht bewijzen de competitiewedstrijden dit seizoen, zegt de Troefcallbond in een persbericht. Victoria, de oudste troefcallclub van Suriname, ging direct in de aanval wat resulteerde in een 28-10 punten in de eerste ronde. Kampoe won de 2de ronde met 52-17 dankzij een baunie van Jiten Ramcharan-Dewperkash Sewak en nam zodoende een 17 punten voorsprong. Maar Victorie kwam terug, zag en overwon de ronde 28-10 voor Victorie en de 4de ronde met 23-15. Victorie won de wedstrijd met 96-87. De hoogste score van Victorie was voor Wim Olivieira-Ronald Faverus met 26 punten en bij Kampoe Jiten Ramcharan-Dewperkash Sewak  met 38 punten.
In de tweede wedstrijd van de dag won Paloeloe met 116-75 van SMC. Hoogste score bij Paloeloe noteerde het koppel Andrew Muller-Maureen Tolud met 51 punten en bij SMC Naveen Changoer-Robby Jhinnoe met 23 punten. Toppers versloeg Kolibrie met 85-64(hoogste score Toppers Allan Forster-Marlon Reding met 27 punten en Kolibrie Armand Dewkinandan-Marcello Belgrave met 22 punten). Olaria won de  1ste ronde met 26-12. De rest won de 2de ronde met 32-6. De 3de ronde won Olaria met 27-11, terwijl de 4de ronde gelijk eindigde 19-19. Eindstand Olaria 78 en De Rest 74. Hoogste score bij De Rest noteerden Marcel Westerveld en Lydia Pinas met 21 punten en bij Olaria Romeo Soekhai-Somai Gobinf met 26 punten. Sudhar versloeg Milieubeheer met 83-63. In de wedstrijd startte Milieubeheer met 3 koppels wat later fataal bleek te zijn. Sudhar bleef beheerst en won. Hoogste score van Sudhar was bij het koppel Radjinderkoemar Anroedh-Glenn Halfhide met 23 punten en bij Milieubheer Robertino Antheunis -Jawalapersad Sital met 31 punten.
Vandaag wordt de competitie voortgezet met 5 wedstrijden: Ekta – Formula, SMC – Toppers, Victorie – Milieubeheer, Paloeloe – De Rest en Kampoe – Sudhar.

error: Kopiëren mag niet!