Joshio Loor nationaal C-tenniskampioen

6 LoorZondag was het een prachtige afsluiting van de Self Reliance Nationale C Kampioenschap 2013. Een betere en spannender wedstrijd konden wij niet verwachten. Beide kanjers hebben een topwedstrijd gespeeld. Joshio Loor had een zware driesetter nodig om de titel HE C kampioen binnen te slepen. Het was zeker een partij waarbij je op het puntje van je stoel zat te kijken. Joshio won de eerste set met 6-2, maar Dani ging niet bij de pakken neerzitten en kwam mooi terug om uiteindelijk de tweede set met 6-0 naar zich toe te trekken. In de laatste zenuwslopende derde set wist Joshio de titel van kampioen met 6-4 op zijn naam te schrijven. Dani werd semikampioen. Beide heren inclusief Niguel Mannes en Yagil Elias zijn officieel B spelers geworden.
De B kampioenschappen zijn ook inmiddels van start gegaan. In de HE B wist Yigal Bergen met 6-0 6-4 van Dion Baarn te winnen. De tweede wedstrijd van de dag ging tussen Anouk Ma Ajong en Simone Veldhuizen. Het was zeer zeker een leuke en sportieve wedstrijd om naar te kijken. De dames spelen best of 3. De eerste wedstrijd heeft Anouk met 6-3, 6-4 gewonnen. Het spelniveau van Simone is de afgelopen maanden flink vooruit gegaan, maar Anouk was nu sterker.
De voorlaatste wedstrijd was ook een ware thriller: vader Pahladsing/ zoon Pahladsing tegen Dion Baarn/ Lorenzo Irion. Het koppel Baarn/Irion begon enorm sterk aan zijn partij en won de eerste set met 6-3. Na een spoed beraad tussen vader/ zoon Pahladsing wisten ze de tegenstanders te verrassen met 6-2. Door de winst in de tweede set dwong vader/zoon Pahladsing een derde set af. De derde set ging vrij gelijk op totdat het koppel Baar/Lorenzo iets meer onnodige fouten maakten. Jean Pierre en Krishna Pahladsing hebben er gretig gebruik van gemaakt en wonnen uiteindelijk de derde set met 7-5.
De eerste wedstrijd maandag in de B-kampioenschappen ging tussen Najee Raymann en Dani Samson (semikampioen in de HE-C). Vanaf de eerste set werd er aan beide kanten direct gevochten voor ieder punt. Dani moest duidelijk nog inkomen, terwijl Najee al vanaf het begin het zag zitten. In de tweede set werd hij even verrast door het spel van Dani. Dani wist in de tweede set een tiebreak af te dwingen, maar uiteindelijk heeft Najee ruim gewonnen. Het was een heel mooie wedstrijd geweest. De volgende tegenstander van Najee is Mike Mac Intosch.
De tweede wedstrijd van de dag ging tussen Yigal Bergen en Jean Pierre Pahladsing. Yigal wist de eerste set redelijk makkelijk met 6-0 te winnen. In de tweede set bood Jean Pierre iets meer weerstand en speelde veel beter, maar Yigal wist de tweede set met 6-3 naar zich toe te trekken. De volgende tegenstander van Yigal wordt Najee Raymann of Mike Mac Intosch. Vanavond om 18.30 zal de winnaar bekend zijn, dus Yigal kan zich nu even mental voorbereiden op zijn tweede wedstrijd in de B klasse.
De derde spannende wedstrijd was tussen Robert Jong Pian Ki en Ju-I Bergen. Robert heeft zijn uiterste best gedaan, maar Ju-I wist beide sets naar zich toe te trekken. De eerste set won hij met 6-3 en de tweede met 6-2. Zijn volgende tegenstander is de linkshandige  Lorenzo Irion. Het belooft spannend te worden.
Niguel Mannes was echter de verrassing van de dag.  Hij wist in twee sets de HE-C kampioen, Joshio Loor met 6-2 6-3 te winnen. Ook nu weer een leuke, spannende en sportieve wedstrijd waarbij het publiek genoten heeft van het spelniveau van beide jongens. De volgende tegenstander van Niguel is de ervaren wedstrijdspeler William Ritfeld. Beide heren zijn goede spelers met hun eigen speelstijl.
De laatste wedstrijd van de dag was een HD. Kavish Lutchman/Jeremy Ijskens tegen Jean Pierre/ Krishna Pahladsing.  Hoewel Kavish en Jeremy met 3-6, 3-6 hebben verloren was het een geweldige wedstrijd om te zien. Het publiek heeft zich zeer zeker geamuseerd met de jongens. Na de winst van gisteren staat vader/ zoon Pahladsing op de eerste plaats.

error: Kopiëren mag niet!