16-jarige in verzekering gesteld wegens diefstal van BlackBerry

De ressortcommandant van Lelydorp heeft een diefstalzaak opgelost door medewerking van de burgerij. Op 25 juni deed een man aangifte van diefstal van zijn BlackBerry die aan de charger was om op te laden. De 16-jarige S.F. was samen met zijn twee vrienden op bezoek bij de benadeelde. Hij zag het toestel aan de oplader en op een onbewaakt moment pakte hij de telefoon en stopte het in zijn zak. De 16-jarige werd aan de Grote Combe gesignaleerd door een familielid van de benadeelde. Hij herkende de verdachte positief en schakelde de politie in. Deze zaak is toen overgedragen aan de politie van Lelydorp. Inspecteur Isrie bevestigt de aanhouding. Hij geeft te kennen dat de verdachte de diefstal heeft bekend. Volgens verklaring van de 16-jarige heeft hij het toestel aan een oom afgegeven die op Saramacca woonachtig is. De politie gaat ook de oom opsporen. Gedurende het onderzoek blijft S.F. aangehouden.
Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!