Chaos in ons voetbal is nu compleet

Om de zoveel tijd komt mr. Delano Landvreugd ergens opduiken en Suriname zal het weten. Het is altijd vuurwerk met deze man en dat niet in positieve zin. Gezien zijn handelingen als kandidaat-voorzitter van de SVB, zijn genante show bij de Atletiekbond en nu bij De Rest begin ik het gevoel te krijgen dat deze jurist gestuurd wordt door cognitieve dwaling. Ik pende in de column van 14 april 2012 neer: ‘Het zijn net als kleuters, die kibbelende veteranen Delano Landvreugd en Robby Rijssel. Wat scheelt jullie! Jullie zijn het lachertje, echt waar. Waarom zijn jullie zo machtsgeil’? Dat ging over de gênante vertoning bij de Atletiekbond. En nu is het weer feest met deze gast. Doordat meneertje een beetje boos is moet de hele voetballerij, zelfs de verenigingen die niets met de affaire De Rest/PVV te maken hebben het ontgelden. Hij dreigt met de executie van de dwangsom; 10.000 SRD per dag. Nou, misschien moeten de andere verenigingen in het Lidbonden Toernooi die niet mogen voetballen, dus nu uit ritme zijn en straks hun promotie missen een schadevergoeding van hem eisen. Onze jurist kan zich achteraf, met nadruk op achteraf, niet terugvinden in het besluit van de Arbitrage Commissie, en gaat achteraf wraken. Een beetje vreemd daar zijn vertegenwoordiger Tjon A meeuw zeker een week lang lange dagen heeft gemaakt met Levens en Samson. Landvreugd beschuldigt Levens en Samson van partijdigheid en heeft daartoe een aantal argumenten aangehaald.  Zo zou Levens voorzitter dan wel bestuurslid zijn geweest van P.V.V en tijdens de behandeling van de zaak steeds naar voren hebben gebracht dat De Rest gestraft zou moeten worden. Opmerkelijk is dat de naam van Tjon A Meeuw in deze zoek is. Is hij zo onafhankelijk als vertegenwoordiger van De Rest. Zal het niet bespreken van Tjon A Meeuw liggen aan hun familiare band? Mogen wij ook weten waar u kantoor houdt? Bent u niet continu op de hoogte gehouden van de inhoudelijke discussie tussen de heren van de arbitragecommissie? Als dat niet zo is moet u wel een glazen bol op kantoor hebben om te weten wat Levens allemaal gezegd heeft. Dit is dan namelijk informatie die u alleen verkregen zou kunnen hebben via Tjon A Meeuw. De enige persoon die u in deze niet wraakt. Dat is logisch zou Cruijff zeggen. Kunt u de mindere Goden als ik dit komen uitleggen. Ik beschuldig u nergens van, maar gezien het feit dat ik geen jurist bent en u wel, zou u het een eer vinden als u in deze zou optreden als onbetaald docent en mij dit alles komen verduidelijken. Het zal allemaal waarschijnlijk liggen aan mijn discutabele IQ. Is uw wraking ook niet gebaseerd op voorkennis die u vermoedelijk had over de uitspraak/bevinding van de Arbitrage Commissie. Als het zo is waar hebt u dan uw informatie vandaan? Beetje moeilijk verhaal allemaal en het kan nog smeuïger. Ik weet dat op de woensdag 26 juni de Arbitrage Commissie tot een eensluidend oordeel was gekomen en dat op donderdag 27 juni de drie leden het ‘krabbeltje’ onder het besluit zouden zetten. Dat heeft geen voortgang gevonden, omdat één rechtsgeleerde zijn toga was vergeten, dus niet kwam opdagen, zelfs in pyjama niet. En wie was die persoon? Ja hoor, de vertegenwoordiger van De Rest! ‘Da a tori no kaba ete’. Er werd een afspraak gemaakt voor vrijdagmorgen om 11.00u. De vertegenwoordiger van De Rest, Tjon A Meeuw was nergens te bekennen. Geen beeld, geen geluid, alleen maar bezettoon. Later werd afgesproken voor 17.00u en dames en heren wie schitterde van afwezigheid; ja hoor, Meester Tjon A Meeuw. Uit verkregen informatie blijkt dat hij zelfs niet de moeite heeft genomen om op sms’jes te reageren. En we mochten gisteren in deze krant lezen dat De Rest weer naar de kortgeding rechter stapt. Dit is top cabaret; veel plezier zou ik zeggen. Het kan nog leuker als de SVB een algemene leden vergadering belegt en de leden laat beslissen over het lot van Landvreugd en De Rest. Natuurlijk is dit alles bijzonder sneu voor de ploegen van Flora, Jong Rambaan, West United en Tamanasarie. Ach ja heel voetbalminnend Suriname ‘e sari’. Ik zal ludiek afsluiten door te pennen dat ik hoop dat de rechter in zijn besluit ook meeneemt dat het probleem van Landvreugd, Landvreugd zelf is! [email protected]
 

error: Kopiëren mag niet!