Congres SVB op 27 en 28 juli

Het aangekondige congres van het nieuw SVB-bestuur onder leiding van John Krishnadath zal plaatsvinden op zaterdag 27 en zondag 28 juli 2013 in Torarica. Krishnadath bevestigt dit en verwijst voor meer informatie naar een persconferentie die heel binnenkort zal worden gehouden. Alle SVB-leden zijn al uitgenodigd voor het bijwonen van het congres.
Dagblad Suriname verneemt dat er onder andere ook sprekers van de Fifa en Uefa van de partij zullen zijn, respectievelijk Howard MacIntosh en Tom Gorrisen. Verder zijn er een aantal Surinaamse deskundigen zoals John Lieveld, Jack Menke, Jim Boussaid, Roxanna Stienstra, Rick Haarloo, Ro Kolf, Kenneth Jaliens en Gordon van Sichem.
Tijdens het congres zal eerst de Fifa Performance Programme (FPP) geevalueerd worden. Dit was in 2011 gelanceerd. Ook zal de administratieve reorganisatie en automatisering van de SVB aan de orde komen. Jeugdvoetbal, vrouwenvoetbal, profvoetbal, een nieuwe Andre Kamperveenstadion, een nieuw competitiesysteem en transferreglement zullen ook aan de orde komen. Op beide dagen zal er mogelijkheid tot discussie in groepsverband bestaan. Een belangrijk punt zal zijn de bijdrage van de overheid aan het sportgebeuren.

error: Kopiëren mag niet!