SAO start vaktrainingen in Hazard Nickerie

SAO start vaktrainingen in Hazard NickerieDe Stichting Arbeidsmobilisatie & Ontwikkeling (SAO) is op 04 juli 2013 gestart met twee (2) vaktrainingen (automontage en textiele werkvormen) ten behoeve van 19 gedetineerden en 11 penitentiaire ambtenaren van Hazard Nickerie. Volgens de wnd. directeur, drs. Radjesh Hemradj, wil de SAO de doelstellingen van de regering Bouterse – Ameerali ondersteunen door elk individu een kans te geven zich te ontwikkelen en zich daardoor in te zetten voor de verdere opbouw van de Surinaamse samenleving. Daarom heeft zij financiële middelen beschikbaar gesteld om ook ten behoeve van gedetineerden trainingen te verzorgen. Zodoende wordt ook inhoud gegeven aan de resocialisatiegedachte. Volgens Hemradj wil de SAO ook diverse belangrijke segmenten van de economie ondersteunen door nieuwe trainingen te ontwikkelen, doelend op mijnbouw- en landbouwtrainingen.
Volgens Carlo Palmtak, directeur van de penitentiaire inrichting Hazard, heeft de instelling een opvoedende taak en is men bezig de strafinrichting om te bouwen tot een “correctieschool”. Dit doen zij door het trainen van gedetineerden. “De mens die verkeerd is gegaan, moet niet gestraft worden, maar moet op het goede spoor gebracht worden.” Palmtak zegt verder dat er gekozen is voor de SAO vanwege de maatschappelijke erkenning. Hij hoopt dat de gedetineerden dus aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt na hun vrijlating.
De wnd. directeur SAO dankte zijn instructeurs, mw. Cabenda en dhr. Moentari, die de komende vier (4) weken in het district zullen verblijven om de trainingen te verzorgen. “Maak gebruik van de kennis van deze instructeurs. Scholing en training vormen de basis voor het verwerven van kennis en vaardigheden op diverse gebieden. Hierdoor komt u niet meer in het criminele circuit terecht. U krijgt de kans weer een gerespecteerd individu te zijn.” De boodschap van Hemradj aan de gedetineerden luidde als volgt: “Sluit deze bladzijde af en begin met een nieuwe in je leven”. Hemradj wenste verder zowel de instructeurs, de penitentiaire ambtenaren van Hazard als de gedetineerden veel succes toe met de trainingen. Er wordt nu uitgekeken naar toekomstige trainingen zoals lassen en landbouwtechnieken, die de SAO ook in huis heeft.

error: Kopiëren mag niet!